Тежък пътен инцидент беляза почивните дни в Турция. Най-малко 12 души

...
Тежък пътен инцидент беляза почивните дни в Турция. Най-малко 12 души
Коментари Харесай

12 души загинаха и 31 бяха ранени при тежка верижна катастрофа в Турция

Тежък пътен случай беляза почивните дни в Турция. Най-малко 12 души починаха, а най-малко 30 са ранени в южната провинция Хатай. При злополуката камион се е сблъскал с девет автомобила и два микробуса, които са пламнали.

12 души починаха и 31 бяха ранени при случая в окръг Хатай, Южна Турция, заяви турският министър на опазването на здравето Фахретин Коджа. Състоянието на трима от ранените е доста тежко. Инцидентът е станал нощес на пътя Искендерун-Антакия. До злополуката се е стигнало, откакто водачът на камион е изгубил надзор над транспортното средство и първо се е врязал във влекач, а по-късно е минал в насрещното платно и е блъснал 9 автомобила и два микробуса. Камионът и двата микробуса са се запалили и пожарът ги е овъглил.
Доколкото знаем, камион, който е изгубил надзор над спирачките си, се е блъснал в камион за транспорт на дълги товари в отсрещната лента. Врязал се е в хората, които са чествали изпращането на мъжете им в армията. Както виждате, избавителните действия не престават. Нека Бог им даде сили. Нямам думи.
Очевидец

Много от колите са били паркирани край пътя наоколо до бензиностанция, до момента в който другари и родственици са се сбогували с мъжете, заминаващи на наложителна военна работа. На мястото на произшествието са изпратени неотложно екипи на жандармерията, пожарникари, 22 коли за спешна помощ, екипи на Националните медицински избавителни екипи. Пострадалите при случая са закарани в лечебни заведения в региона

Хатай е една от най-засегнатите от 11-те турски провинции, наранени от земетресението на 6 февруари, което опустоши елементи от Турция и Сирия. Районът безусловно бе срутен със земята. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР